top of page

Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamalarında sıklıkla Hyaluronik asit kullanılırız. Hyaluronik asit vücudumuzla biyouyumlu bir maddedir, derimizde eklemlerimizde gözümüzde doğal olarak bulunur ve yaş ilerledikçe yapımı azalır. Azalan miktarı yerine koyarak yüzümüzdeki sarkmaları önlemeyi hedefleriz. Bunun için göz altı, orta yüz, elmacık,  şakak, nazolabial(gülme çizgisi), dudak, burun, alın, çene ucu, çene hattı, boyun çizgileri, el sırtı dolgu uygulamaları yaparız. Bu uygulamaları deri altına veya kemik üzerine yaparız. Derimizde oluşan ve botulinum toksin enjeksiyonun ile geçmeyen çizgileri de hyaluronik asit enjeksiyonu ile doldurabiliriz. Günümüzde herhangi bir hacim kaybı olmayan, kırışıklıkları bulunmayan ancak parlaklığını kaybetmiş kuru ciltlerde nem aşısı amaçlı olarak deri içine de hyaluronik asit enjeksiyonu yapılmaktadır. Burada çapraz bağsız hyaluronik asit kullanılır; kalıcılık süresi 1-3 aydı.

Dolgu uygulamalarında kullanılan dolgunun tipine, enjekte edilen katmana ve kişinin metabolizmasına göre kalıcılık süresi değişmektedir. 

dudaklar

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusunda amacımız bazen dudağı büyütmek, bazen asimetriyi gidermek, bazen kontur belirlemek, bazen de sadece nem vermektir. İşlem öncesinde lokal anestezi uygulanır, 15 dk bekledikten sonra enjeksiyon işlemi yapılır. Yapılan tekniğe bağlı olarak ödem ve morluk az miktarda olur veya hiç olmaz. Yine yapılan miktara ve hastanın mimiklerini kullanmasına göre kalıcılık süresi değişken olmakla birlikte 9-15 ay arasındadır. 

Botoks Tedavisi

Orta yüz ve Elmacık Dolgusu

Özellikle nazolabial dolgu isteyen hastaların ihtiyacı özellikle orta yüzde volüm kaybı olmaktadır. Orta yüze ve elmacıklara yapılan dolgu nazolabial dolgu ihtiyacını ortadan kaldırmakla beraber göz altı dolgu ihtiyacını da azaltmaktadır. Uygulanan dolgunun tipine ve uygulama noktalarına bağlı olarak yüzde şişlik olmaksızın doğal ve daha genç görünüm oluşmaktadır. İşlem öncesi lokal anestezi uygulanabilir, işlem süresi 15 dk'dır.

Güzel gülümseme

Çene Dolgusu

Çene kemiğinin küçük olduğu durumlarda gıdı daha belirgin görünür. Çene ucu kası daha fazla çalışarak alt çene kemiğine destek olur ancak bu durumda çene ucu daha kısa ve altı düz olmaya meyilli olur. Çene ucuna yapılan dolgu uygulamaları ve çene hattı boyunca yapılan dolgu uygulamaları ile alt çene belirginliği artırılarak yüzde orantılı bir görünüm sağlanmaktadır. 

bottom of page