top of page
  • Dr. Cansu Alakbarov

Botoks Yaptırdıktan Sonra Dikkat Etmem Gerekenler

Karar verdiniz ve #botoks yaptırdınız; #botoksun yüzünüzde enjekte edilen bölgelerde kalması, etraf dokulara dağılarak komplikasyonlara yol açmaması ve etki süresini uzatmak için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var.

  1. Öncelikle #botoks yapılan bölgeleri ovuşturmayınız, masaj yapmayınız. Bu şekilde botoksun hedef değiştirmesine neden olabilirsiniz.

  2. İlk 4-6 saat boyunca yüzüstü, sağa ya da sola olacak şekilde yan pozisyonlarda yatmayınız. Mümkünse oturur pozisyonda kalın, yatmanız gerekiyorsa da sırtüstü yatın. #Botoks işleminin üzerinden 6-8 saat geçtikten sonra rahat ettiğiniz pozisyonda yatabilir, uyuyabilirsiniz.

  3. İlk 4-6 saat boyunca öne çok eğilmek gereken işlerden, çalışmalardan kaşının; mümkün olduğunca dik pozisyonda kalmaya dikkat edin.

  4. İlk 6 saat boyunca fazla sıcağa maruz kalacağınız hamam, sauna gibi ortamlarda bulunmayın. Isıtıcıya direk maruz kalmayın. Öğle saatlerinde güneşe direk maruz kalacak şekilde açık havada bulunmayın.

  5. İşlemin yapıldığı gün sportif faaliyet yapılmaması, alkol alınmaması önerilir.

  6. İlk birkaç gün başağrısı olabilir, doktorunuza danışarak ağrı kesici alabilirsiniz.

  7. Botoksunuzun etkisi 2-3. gün yavaş yavaş başlar ve maksimum etkiye 14. günde ulaşır. Rötuş için 14.günde kontrole gelmeyi ihmal etmeyiniz.

  8. Botoksunuzun etki süresinin kısalmamasını, 4-6 ay kadar devam etmesini istiyorsanız genel olarak fazla sıcak ortamlardan kaçınmanızda fayda vardır.

  9. Rötuş uygulamaları 2-4. hafta arasında yapılabilir. 1.ay ile 4.ay arasında yapılan ekstra botoks uygulamaları, botoksa karşı direncin artmasına neden olabilir. 4 aydan daha kısa aralıklarla botoks yaptırmamak önerilir.

#Botoksunuzu sağlıklı günlerde, keyifle ve doğallıkla kullanmanızı dileriz.





61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page