top of page
  • Dr. Cansu Alakbarov

Cildiniz İçin Kullanabileceğiniz En Önemli 3 Ürün

Cildimizin bakımı için çok zaman ayıramıyorsak ama geleceğine de yatırım yapmak istiyorsak, sadece 3 ürün kullanmamız gerekse bunlar ne olurdu? Hazırsanız başlayalım!



  1. Güneş kremi: Şaşırdık mı? Eğer bir dermatologla cildiniz hakkında konuşuyorsanız ilk ve en sık duyacağınız şey #güneşkremi olurdu. Güneş ışınlarının cildimize olan zararlı etkileri yaz-kış ve sabah-öğle saatleri fark etmeksizin devam eder. #Güneşkremi kullanmadığımız günlerde bu zararlı etkileri hemen görmeyebiliriz ama bu olumsuz etki oluşmadığı anlamına gelmez. Maalesef yıllar içinde güneş korumasız maruz kaldığımız olumsuz etkiler belirli yaşlardan itibaren hızlıca ve neredeyse geri dönüşsüz olarak ortaya çıkar. Bunlar içinde deri kanserleri, güneş lekeleri, ince kırışıklıklar, derideki sarkmalar ve renk tonu eşitsizlikleri gibi çok fazla bulguyu sayabiliriz. #Güneşkremi kullanmıyorsanız hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Cilt tipiinize uygun #güneşkremini dermatoloğunuzla beraber seçebilirsiniz.

  2. Retinol: #Retinol, #Retinaldehit, #Tretinoin hepsi #Avitamininin vücudumuzdaki aktif versiyonları. Biz dermatologlar olarak #Avitaminini uzun yıllardır #Akne, #Sedef yani #Psoriazis hastalığında, bazı deri lenfomalarında, bazı kalıtsal deri hastalıklarında, #Likenoid deri hastalıklarında başarılı şekilde kullanıyoruz. Son yıllarda #Avitamininin topikal formları #antiaging amaçlı olarak cilt yenilenmesinde kullanılmakta. Ürünler birbirinden yan etki ve etki açısından farklılık gösterebiliyor. İlk haftalarda gördüğümüz ciltteki tahriş edici yan etkiler #avitamini türevlerinin başarılı şekilde kullanımını engelliyor ancak pes etmeyin! #Cilt tipinize göre nasıl kullanacağınız ile ilgili dermatoloji doktorunuzdan yardım alın. Düzenli kullanımında sadece ince kırışıklıkların açıldığını değil, aynı zamanda #gözenek lerin küçüldüğünü, renk tonu eşitsizliklerinin ortadan kalktığını, lekelerinizin açıldığını ve cilt kalitenizin, elastikiyetinin arttığını göreceksiniz. En önemli dikkat edilmesi gereken husus hamileyken ve emzirirken kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir, unutmayalım.

  3. C vitaminli serum: #Cvitamini serum ne iyi etti de hayatımıza dahil oldu. Malum #cvitamini nin antioksidan etkisi tartışılmaz. Geliştirilen formulasyonlarla topikal olarak kullanılabilmesi harika oldu. Yapılan çalışmalar düzenli kullanımının ciltte belirgin #antioksidan etki göstererek zararlı serbest radikalleri azalttığını gösteriyor. Biz bunun sonucunu cildimizde aydınlık görünüm olarak fark edebiliriz. Leke yani #melazma tedavisinde tedavi protokolümüze ekleyebiliriz. Günümüz şehir hayatında çok sayıda çevresel zararlı etkiye maruz kalıyoruz, sağlıklı beslenemeyebiliyoruz ve stresli uykusuz günlerimiz olabiliyor. Cildimizin bu etmenlerle savaşmasında #Cvitaminiserum en güçlü destekçimiz.

Basit ama çok önemli, birçok dermatoloğun cildinin ışıltısının kaynağı 3 ürünü saydım size. Sabah uyanıp yüzümüzü yıkadıktan sonra #Cvitaminiserum u uygulayın, üzerine #Güneşkremi nizi sürün ve gönül rahatlığıyla dışarı çıkın. #Güneşkremi nizi gün içinde tekrar uygulamanız gerekebilir. Uyumadan önceyse yine yüz temizliğinizden sonra cilt tipinize uygun #Avitamini türevi ile siz rahat bir uykuya dalın, cildiniz de genç ve güçlü kalsın.


Sevgiler ve güzel günler dilerim.



257 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page