top of page
  • Dr. Cansu Alakbarov

Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgu yani Hyaluronik asit enjeksiyonu yüzde volüm kaybı olan bölgelerde bu eksikliği yerine koymak ve yüzde daha genç, dinamik, harmonik bir görüntü elde etmek için yaptığımız bir tıbbi prosedürdür.


Peki #Dolgu uygulamalarından sonra dikkat edilmesi gerekenler neler?

1.İşlemden sonra dolgu yapılan bölgelere bası oluşturacak şekilde ovuşturmak, baskı uygulamak, masaj yapmak, o bölgedeki tüyleri almak ya da o bölge üzerine yatarak uyumak gibi baskı artırıcı hareketleri önermiyoruz. Dolgunun uygulandığı bölgeye tam olarak yerleşmesi günler alır. Yer değiştirmesine neden olacak baskılardan kaçınmak faydalı olacaktır.

  1. Güne 2 litre su tüketmek, #Dolgunun içeriğindeki hyaluronik asitin su tutmasını ve volümün belirginleşmesini sağlar.

  2. Özellikle ilk gün sıcak ortamlardan kaçınmak, hamam sauna gibi ortamlarda bulunmamak, çok sıcak su ile duş almamak gerekir. Her ne kadar minimal travmatik bir tıbbi işlem olsa da kullanılan iğne/kanüle bağlı olarak dokuda inflamasyon dediğimiz ödem, kızarıklık gibi bulgular vardır ve bu bulgular ortam sıcak olduğunda daha da belirgin olur.

  3. Aşırı sıcaktan kaçınmak gibi aşırı soğuktan kaçınmak da önemlidir. Dolgu bölgesine buz koymak/soğuk kompres uygulamak vasküler oklüzyon dediğimiz damarın büzüşmesi-tıkanması durumlarına yatkınlık yaratır.

  4. Özellikle dudak dolgusu için konuşursak işlemden sonraki 24 saat boyunca öpüşmemek önerilir. Dolgunun yer değiştirmesine ve asimetrilere neden olabilir.

  5. Yine dudak dolgusu için konuşursak lokal anestezik etki geçene kadar çok sıcak-soğuk besinler tüketmemek gerekir. Anestezik kreme bağlı his kaybı ile dokumuzu ısırma gibi istenmeyen sonuçlara neden olabiliriz.

  6. İşlemden sonraki 2-3 gün ödemin fazla olduğu zamanlardır. Bu süreçte sonucun kötü olduğunu düşünüp dolguyu eritmek gibi acele karar verilmemeli ve ödeme-kanamaya bağlı asimetrilerin görülebileceği bilinmelidir.

  7. Anormal bir ağrı, dokuda solukluk ya da morarma, devam eden uyuşukluk, deride su kabarcıklarının oluştuğu durumlarda doktorunuzun irtibat için verdiği numarayla iletişime geçip; durumdan doktorunuzun haberdar olmasını sağlayın.

  8. Derimize iğne giriş çıkışının olması, daha önce geçirdiğimiz uçuğumuzun tetiklenmesine ve işlemden sonra uçuk çıkarmamıza neden olabilir. Deride su kabarcıkları görüyorsanız doktorunuzu bu durumdan haberdar edin.


Dolgu yüze yapılan basit bir enjeksiyon işlemi değildir. Körlük, yüzdeki damarların tıkanması ve doku kaybı gibi ciddi komplikasyonlar barındıran bir işlemdir. Dolgu işlemini, olası komplikasyonları yönetebilecek, bu konunun uzmanı olan doktorlara yaptırmanız kendi sağlığınız için önemlidir.

73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page