top of page
  • Dr. Cansu Alakbarov

Karbon Peeling

Güncelleme tarihi: 2 Şub 2023

Temiz yüze karbon sürülerek, #QanahtarlıNdYaglazer sistemleri ile yapılan #peeling işlemine #karbonpeeling diyoruz. Peki neden karbon sürüyoruz? Bunu yüzümüze karbonun bir faydası olduğu için değil, #lazer atımlarının karbonu görerek etki etmesi nedeniyle yapıyoruz. Yüzümüze sürdüğümüz karbon cildimizin üst katmanındaki ölü deri tabakasına, #gözeneklerin dip kısımlarına ve #incekırışıklıklara dolarak orada kurur. Q anahtarlı lazer sistemleri milisaniyeler içinde atım yaparak bu karbon atomunu görür ve onu parçalar. Eş zamanlı olarak ölü deri katmanımız, #gözenekler içindeki fazla yağ,kir ve hücre atıkları da parçalanır. Yüzümüzde derinlemesine bir temizlik ve #peeling olmuş. #Peeling etkisi ölü deri tabakasını hedeflediğinden işlem yaz kış farketmeksizin yapılabilir.



İşlem sonrasında yüzde bir hassasiyet, kızarıklık olmaz. Anında parlak ve canlı etki görürüz. #Karbonpeeling sonrasında nemlendirici ve detoks etkili maske uygulamasıyla cildimizde belirgin canlılık ve neme doygunluk olur. İşlem esnasında #NdYaglazerin atımları dermis tabakamızdaki #kollajeni uyarır ve bu sayede ciltte sıkılık, #gözeneklerde küçülme görürüz. Düzenli aralıklarla yani, 2 haftada 1 olacak şekilde 5 seans yapılan #karbonpeeling işlemi ile cildimizdeki #gözeneklerde belirgin küçülme ve yağ salgılanmasında dengelenme görürüz.#Karbonpeeling'i düzenli olarak yaptıran hastalarda ciltteki #renkeşitsizlikleri azalır, #akne oluşumu belirgin azalır ve ölü katmanlarından arındırılmış cilt aydınlık görülür.



#Karbonpeeling'i dönemsel cilt bakımı isteyen hastalarıma, #gözenek problemi yaşayan hastalarıma, #akne tedavisine destek amaçlı, ciltte renk tonu eşitsizlikleri ve hafif derecede #leke problemleri olan hastalarıma öneriyorum. Ağrısız, acısız, anestezi gerektirmeyen, ortalama olarak 15 dk. süren ve sonrasında sosyal hayata dönülebilen bir işlemdir.


23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page