top of page
  • Dr. Cansu Alakbarov

Nedir Altıniğne?

#Altıniğne diğer adlarıyla iğneli #radyofrekans, altıniğneli #radyofrekans; aslında uzun zamandır aşina olduğumuz #mikroiğneleme işlemlerinin #radyofrekans enerjisi kullanılarak geliştirilmiş versiyonudur. Deriyi #mikroiğnelemedeki amacımız derinin üst tabakası dediğimiz #epidermise zarar vermeden, #dermise ulaşabilmek ve orada kontrollü hasar ile derinin yenilenmesini uyarmaktır. Bu uyarının sonucunda #dermiste #kollajen sentezi artacak ve derimiz daha sıkı, ince #kırışıklıklarından arınmış, #gözenekleri küçülmüş, renk tonu eşitlenmiş ve elastikiyeti artmış şekilde iyileşecektir. Tek başına #mikroiğneleme işlemi yeterli seviyede ve kontrollü #kollajen uyarımında yetersiz kalabilir. #Radyofrekansın ısıtma enerjisinden faydalanarak bu hasar kontrollü olarak, daha fazla miktarda yapılabilir.


Burada en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi #radyofrekans enerjisinin verdiği hasarın kontrollü olmasıdır. Bazı cihazlarda işlem sonrasında yoğun ödem,kızarıklık, kanama vs. oluyorken günler ve haftalar geçtikçe işlemin etkisi belirgin şekilde görülmez yani istediğimiz kollajen uyarımı sağlanamamıştır. Hastalarda #altıniğne işleminin etkisiz olduğuna dair bir görüş olur. Ancak altıniğne cihazları gelişen teknoloji ile birlikte yenilenmiş ve geliştirilmiştir.





Kliniğimizde kullanmakta olduğumuz #ScarletX cihazı, dünya standartlarında, FDA onaylı ve ABD Silikon Vadisinde geliştirilmiş bir cihazdır. Bütün özelliklerini taşıyan benzer ya da muadil bir başka cihaz yoktur. Her #altıniğne cihazında olan devamlı #radyofrekans enerjisine sahiptir; ek olarak aralıklı #radyofrekans atımları da yapabilir ve bu sayede #melasma ve #vasküler problemlerin olduğu #kırmızıyüz ya da #rozasea'da da kullanılabilir.


İğne uçları 0.3 mm kadar yüzeyde kalabilir ve bu kadar yüzeyde kalabilen tek cihazdır. Bu sayede #gözenek tedavisinde ve cilt parlatmada başarılı şekilde kullanılmaktadır.


#Mikroiğneler 4 mm kadar derine inebilir, radyofrekans enerjisi ise 4 mm.'den daha derine inebilme teknolojisine sahiptir. Bu da bize #gıdı bölgesi, #çenehattı tedavisi, #stria yani #çatlak tedavisi, #akneskar tedavisi imkanı sağlar.


Aralıklı atımı #saççıkarma tedavisinde kullanılmaktadır ve #saçtedavisinde kullanılabilen tek #altıniğne cihazıdır.


En güzel özelliklerden birinin de hastaya özel olarak kullanılan #altıniğnelerin atış sayı kısıtlamasının olmamasıdır. Aynı anda yüz bölgesi, karın #çatlak-deri toparlama tedavisi, #gıdı-boyun bölgesi tedavilerini yapabilir.


#ScarletX ile yapılan işlem sonrasında bir-iki saat süren hafif derecede pembelik olur. Sosyal hayattan sizi koparmaz. Çoğu dermatolojik işlemde olduğu gibi bunda da işlem sonrası muhakkak #güneşkremi kullanmalısınız.


Siz de ameliyatsız yüz gençleştirme istiyor ya da geniş #gözenekler ve #akne izlerinizden muzdarip iseniz; #altıniğne işlemini düşünebilirsiniz.

31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page