top of page
  • Dr. Cansu Alakbarov

Çok Duyduğumuz Hyaluronik Asit Nedir?

#Hyaluronikasit vücudumuzda deride, bağ dokularımızda ve gözümüzde doğal olarak bulunan su tutmaya yarayan bir maddedir. Bu sayede bulunduğu dokuda nem tutmaya yarar, esneklik ve dayanıklılık sağlar. Ancak yaşımız ilerledikçe vücut tarafından üretimi azalır. Bu nedenle biz yaş aldıkça cildimiz eski nemini, dolgunluğunu kaybeder. Burada yapmak gereken dışardan takviye olarak #hyaluronikasit i almaktır.


#Hyaluronikasit takviyesini cildimize dışardan uyguladığımız serum ve kremlerle yapabildiğimiz gibi, mezoterapi yöntemleri ile deri içine enjeksiyonla da sağlayabiliriz. Cildimize krem veya serum formunda #hyaluronikasit li bir ürün uygularken dikkat edilecek önemli noktalardan biri nemli cilde uygulamaktır. Çünkü yüksek su tutma kapasitesine sahip #hyaluronikasit, kuru cilde uygulanır ve nemli ortamda bulunulmaz ise derideki suyu çekecektir. Bunu önlemek için nemli cilde uygulamak önemlidir.






Peki her cilt tipi #Hyaluronikasit i takviye olarak alabilir mi? Evet alabilir. Hassas ciltler, dermatit dediğimiz egzemaya yatkın ciltler, yağlı ciltler, rozaseik dediğimiz gül hastalığı olan ciltler dahi #hyaluronikasit i takviye olarak alabilir. Su bazlı yapıda olması nedeniyle akne problemi yaşayan ciltlerde nemlendirici amaçlı tercih edilmektedir. Yani sadece kuru ciltlerin değil her cildin ihtiyacıdır.


Hyaluronik asit cildimize sadece nem ve dolgunluk vermez, aynı zamanda daha elastik olmasını sağlar. Elastikiyeti güçlü olan cilt hasarlarını daha kolay onarabilir. Sarkmaya ve ince kırışıklıklara karşı daha dirençli olur.


#Hyaluronikasit içerikli serum-krem kullanımının cildimize önemli bir faydası da, beraberinde kullanılan diğer içeriklerin cilt katmanlarına taşınımını sağlamasıdır. #Hyaluronikasit ile birlikte kullandığımız diğer vitaminler, peptitler cildin derin katmanlarına daha kolay taşınabilmektedir. Bunun için seçtiğimiz #hyaluronikasit in düşük molekül ağırlığında olması önemlidir. Nem tutucu etkisi nedeniyle ciltte irritasyon etkisi belirgin olan #Retinol, #AHA (alfahidroksi asitler) ve #BHA (beta hidroksi asitler) ile birlikte kullanımı önerilmektedir. Birlikte kullanımı önerilmeyen madde ise, etkisini azaltabileceği için glikolik asittir.



Dışardan sürme krem ve serumlarla desteğin yetersiz kaldığı durumlarda deri içine enjekte edilen #hyaluronikasit lerle deride dolgunluk, nem, ışıltı, kırışıklık azalması görülür. Ancak bunun için uygun yapıda #hyaluronikasit kullanmak önemlidir. Gereğinden fazla, yada uygun deri katmanına enjekte edilemeyen #hyaluronikasit ler ciltte ödeme, gereğinden fazla su tutması neticesinde istenmeyen sarkmalara neden olabilir.


Derinizi dermatoloji doktorlarına emanet ediniz.






288 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page